Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

село Угерсько

ua.trip

Четвер, 27 лютого 2020, 16:35

Львівська ОДА не дозволила створити Угерську ОТГ

село Угерсько

Угерська, Вівнянська, Кавська та Лисятицька сільради Стрийського району не можуть утворити ОТГ, бо проекти рішень суперечать Конституції України.      

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького від 25 лютого 2020 року.

Згідно з розпорядженням Максим Козицький зобов'язав затвердити висновок про не відповідність Конституції та законам України проектів рішень Угерської, Вівнянської, Кавської та Лисятицької сільських рад Стрийського району "Про добровільне об’єднання територіальних громад".

Йдеться про бровільне об’єднання територіальних громад села Угерсько Угерської сільської ради, села Вівня Вівнянської сільської ради, села Кавське Кавської сільської ради, сіл Лисятичі, Пукеничі, Кути, Луг Лисятицької сільської ради в Угерську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Угерсько.

В узагальненому висновок зазначено, що утворення Угерської ОТГ не передбачено перспективним планом формування територій громад Львівської області затвердженим Кабміном у 2015 році, відтак утворення ОТГ не відповідає одній із основних вимог добровільного об’єднання громад.

Крім того, у раніше поданій копії цього розпорядженя об'єднання територіальних громад було ініційовано у складі семи сільських рад. Зокрема зазначали села Добряни, Добрівляни та П'ятничани. Документів, на підставі яких внесли зміни та викрселили ці села, до листа не долучили. Також до низки документів були зауваження щодо їх невідповідності.

"Проекти рішень Угерської, Вівнянської, Кавської та Лисятицької сільських рад "Про добровільне об'єднання територіальних громади" не відповідають Конституції та Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад". У зв'язку з цим та відповідно до частини шостої статті 7 Закону, проекти рішень підлягають поверненню" – вказано у тексті висновку.

Нагадаємо, раніше Львівська ОДА не дозволила створити Оброшинську ОТГ, Туринківську ОТГ та Ясенівську ОТГ.

Додамо, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

21 лютого, у Львівській облраді відбулася міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області. Перед початком засіданя до сесійної зали зайшли понад 200 мешканців навколишніх сіл, які вимагали врахувати їхню позицію під час формування перспективних планів об'єднаних громад Львівської області.

Тоді перший заступник Василь Лозинський закрив засідання комісії з ОТГ через протести мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.