Садовий пропонує збільшити суму коштів, якими він зможе розпоряджатися без дозволу депутатів

Середа, 4 березня 2020, 13:08

Виконком винесе на сесію Львівської міськради рішення про збільшення коштів, які він зможе розподіляти.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на позачерговому засіданні члени виконавчого комітету вирішили винести на розгляд сесії Львівської міської ради, яка відбудеться завтра, 5 березня, рішення щодо збільшення до 5 млн грн суми коштів, які може розподіляти виконавчий комітет без погодження львівських депутатів.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, це рішення вирішили прийняти через ситуацією з поширенням коронавірусу в Україні.

"На сьогоднішній день виконавчий комітет може розподіляти 500 тис грн без погодження сесії Львівської міської ради. У зв'язку з ситуацією, ми пропонуємо збільшити цю суму до 5 млн, із подальшим затвердженням сесії. Якщо депутати не зможуть зібратись, то як місто зможе функціонувати? Ці кошти – можливість виконавчого комітету приймати рішення про перерозподіл видатків у разі, якщо треба буде закупити додаткове медичне обладнання" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора у Львові створили штаб, який займатиметься врегулюванням ситуації з коронавірусом у місті. Також у Львові виділять 7 млн грн на боротьбу з коронавірусом, а раніше, Андрій Садовий заявив, що у області нема жодної тест-системи, яка б визначила наявність у людини коронавірусу.

Додамо, вчора в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях. Хворих мешканців Львівщини з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих з підозрою на коронавірус.

Мітки: Андрій Садовий, виконком ЛМР, епідемія, коронавірус, новини львова, сесія лмр, сесія міської ради