Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску Рава-Руська

Вівторок, 10 березня 2020, 10:40

Через коронавірус Польща запровадила санітарний контроль на кордоні з Україною

пункт пропуску Рава-Руська

З 10 березня на українсько-польському кордоні запровадили санітарний контроль.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора на прес-конференції міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, з 10 березня Польща запровадить санітарний контроль на кордоні не лише з Німеччиною і Чехією, а й з усіма іншими сусідніми державами, зокрема з Україною.

"Усілякі медичні і санітарні процедури буде запроваджено на 100% наших зовнішніх кордонів, тобто з Україною, Білоруссю та Росією", – наголосив Маріуш Камінський.

За його словами, санітарно-епідеміологічний контроль здійснюватиметься цілодобово в "усіх автобусах, мініавтобусах, усіх транспортних засобах, які перевозять значну кількість людей".

У межах контролю усім пасажирам та водію вимірюватиметься температура, потім перевірятиметься карта подорожуючого, яку кожний має заповнити польською або англійською мовами. У разі підозри на зараження коронавірусом транспортний засіб, в якому подорожувала особа, буде відокремлено від інших автомобілів.

Зазначимо, зовнішній кордон ЄС з Україною, Білоруссю та Росією щодня перетинає близько 140 тисяч осіб.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях. Через це у Львові створили штаб для боротьби з коронавірусом, а в Україні заборонять проведення всіх масових заходів.

Також на Львівщині вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

25 лютого стало відомо, що хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих з підозрою на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.