Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Понеділок, 16 березня 2020, 10:26

У Львові у 4 людей перевіряють підозру на коронавірус

медичний заклад

Вони повернулися з країн, де зафіксований коронавірус, їх з ознаками ГРЗ госпіталізували в інфекційну лікарню, а аналізи надіслали в Київ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора у Львівську інфекційну лікарню госпіталізовали 4 осіб, які недавно перебували в країнах, де зафіксовані випадки захворювань, спричинених коронавірусом. Хворі госпіталізовані з ознаками ГРЗ. 

"Всі особи молодого віку, госпіталізовані з нетривалим анамнезом, тобто, вони хворіють впродовж 2−3 днів. Стан середньої важкості, загроз життю нема. Враховуючи, що пацієнти прибули з країн, де зафіксований коронавірус, а також у них наявні ознаки гострого респіраторного захворювання, хворі госпіталізовані, відповідно до наказу МОЗ, для спостереження і дообстеження. У всіх відібрані матеріали і скеровані в лабораторний центр у Київ для проведення тестування. Хворі отримують лікування в інфекційній лікарні, вони заізольовані" – повідомив начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив що аналізи скеровують в лабораторний центр у Києві тому що експрес-тести для виявлення коронавірусу, які є у Львові, не можуть визначити наявністю захворювання у першні дні.

"Часто питають: "Чому ми відправляємо матеріал на діагностику вірусу в Київ, адже у Львові є експрес-тести?" Пояснюю: Експрес-тести, які сьогодні є у Львові та інших містах України, діагностують захворювання на коронавірус на 5−14 день від початку хвороби. А тест-системи, які є лише в Києві, визначають захворювання на 1−3 день від проявів перших симптомів. Тому ми відправляємо всі аналізи до Києва" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Станом на 13 березня в Україні виявили три випадки захворювання на коронавірус.

Того ж дня  Україні через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області, а Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Станом на ранок в Україні зафіксували вже 5 випадків зараження коронавірусом.

На Львівщині переглянуть роботу громадського транспорту і обмежать міжміські перевезення. Відсьогодні у Львові закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.