Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

провалля у Стебнику

Понеділок, 16 березня 2020, 17:44

Дорогу поблизу провалля у Стебнику закриють для маршруток і вантажівок

провалля у Стебнику

Через карстова провалля дорогу Дрогобич-Трускавець у межах Сільця закривають для руху рейсових автобусів та вантажівок.

Про це повідомила прес-служба Дрогобицької міської ради.

Вчора, 15 березня, на позачерговому засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено закрити для рейсових автобусів та великогабаритного транспорту дорогу Дрогобич – Трускавець у межах села Сілець, де того ж дня трапився карстовий провал.

Відтак, обмежено рух вантажівок загальною масою понад 8 тонн на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець, а об’їзд здійснюватиметься через міста Стебник та Борислав. Також мають внести зміни до маршрутів руху рейсових автобусів, які курсують цією дорогою.

Зазначимо, 15 березня утворилося нове карстове провалля поблизу Стебника, довжиною 150 м та глибиною 100 м. ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" повинне провести дозаповнення пустот рудника №2 розсолами зі хвостосховища.

Це 28-й карстовий провал в цьому районі.

Нагадаємо, ще влітку 2019 року у Львівській ОДА запевняли, що не бачать небезпеки поширення провалля у Стебнику, а у Держекоінспекції заявили, що відповідальність за ліквідацію провалля під Стебником має нести саме підприємство "Полімінерал" та Фонд держмайна.

Додамо, у ніч на 30 вересня 2017 року між Стебником і селом Модричами Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Також у квітні 2018 року навколо Стебницького калійного родовища встановили додаткове обладнання, щоб контролювати сейсмічну активність. У липні 2018 року на ліквідацію наслідків провалля виділили 20 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.