Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Альфа-Банк у Львові

Фб Зінкевича

Вівторок, 17 березня 2020, 12:13

Альфа-банк закриває своє відділення у Львові

Альфа-Банк у Львові

Альфа-банк призупиняє роботу 45 відділень і вводить обмеження на видачу готівкової іноземної валюти.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Альфа-банк" призупиняє роботу 45 відділень і вводить обмеження на видачу готівкової іноземної валюти для попередження поширення коронавірусу Covid-19.

Зокрема, "Альфа-банк" з 17 березня призупинив работу 45 відділень по всій країні: в Гайвороні, Знам’янці, Кам’янець-Подільському, Києві, Львові, Запоріжжі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Тернополі, Ужгороді, Харькові, Херсоні, Хмельницькому, Чернівцях.

Також "Альфа-банк" припинив продавати та видавати клієнтам готівкову валюту.

"У зв'язку з підвищеним попитом на готівкову валюту і обмеженим постачанням в Україну банкнот готівкової валюти, продаж готівкової валюти в усіх відділеннях банку тимчасово припинено", – повідомили в банку.

При цьому банк продовжить через каси купувати готівкову валюту у населення. Купити у банку можна тільки безготівковий долар чи євро – у мобільному додатку Alfa-Mobile Ukraine.

Зняти долар з карток чи отримати депозит буде неможливо.

Зазначимо, у квітні2015 року активісти пікетували приміщення "Альфа-банк" у центрі Львова, вимагаючи банк згорнути свою діяльність в Україні. Учасники пікету назвали "Альфа-банк" представником країни-агресора. 

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2019 року за розміром загальних активів "Альфа-Банк" посідав 6 місце (69,41 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов. "Альфа-Банк" в Україні належить компанії "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана, Петра Авена, Германа Хана і Олексія Кузьмічова.

На офіційному сайті НБУ Фрідман і Хан вказані як громадяни Ізраїлю, Кузьмічов і Авен – громадянами Росії.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян. Станом на ранок 17 березня зафіксували вже 7 випадків зараження коронавірусом.

13 березня через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області. Станом на 16 березня у Львівській інфекційній лікарні перебуває 8 хворих з підозрою на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.