Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Муніципальна варта

П'ятниця, 20 березня 2020, 13:00

У Львові штрафуватимуть за порушення правил карантину

Муніципальна варта

Виконком дозволив накладати штрафи за порушення правил карантину чиновникам Львівської міськради.

Сьогодні, 20 березня, виконавчий комітет затвердив заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу у Львові.

Зокрема, відтпер за невиконання рішень міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові і комісії ТЕБ і НС штрафуватимуть.

За словами  директорки юридичного департаменту міськради Гелени Пайонкевич, штрафи виписувати зможуть не лише правоохоронці, а й працівники ЛКП "Муніципальна варта", районних адміністрацій, управління безпеки міста.

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, також відрегулюють продажу продуктів у МАФах.

"Питання, яке ми проговорювали в рамках штабу – питання торгівлі у МАФах і недотримання дистанції, адже неможливо дотримуватись відстані між покупцями у МАФі, коли туди заходить 2-4 людини. Я би пропонував доповнити рішення та заборонити продавцям МАФів організовувати продаж продуктів харчування всередині МАФів, якщо вони є незначної площі, а старатись організувати продаж своїх товарів через спеціально облаштовані віконечка", – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, на Львівщині переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення. Вчора міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові можуть повністю припинити курсування громадського транспорту.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Станом на сьогодні на ранок в Україні зафіксували 26 випадків зараження коронавірусом та три смерті. А працівникам чотирьох лікарень області виділили 20 млн грн на надбавку до зарплати.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.