Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

П'ятниця, 27 березня 2020, 11:50

Садовий створює новий відеоканон пасхальних освячень

Андрій Садовий

Андрій Садовий заявив, що цього року львів'яни дивитимуться Великодні богослужіння онлайн. 

Про це міський голова Львова Андрій Садовий розповів під час інтерв'ю на zaxid.net.

За словами мера Львова, вчора відбулася рада єпископів, на якій були представники всіх конфесій. Зараз напрацьовують варіант відеотрансляцій Великодніх богослужінь.

"І звичайно, що першими покажуть приклад римо-католики, тому що вони скоріше святять паски. Але і греко-католики, і православні розуміють, що в умовах карантину, напевно, це буде відеотрансляція, тому що не можна буде ходити до храму. І певні протоколи зараз напрацьовуються. Тому що зараз піднімають досвід, як це було сто років тому, коли була пандемія, як це було в древні часи, і греко-католики, і православні" – заявив Андрій Садовий. 

Він також припустив, що можливо владики дозволять людям самостійно освятити вдома пасхальні страви.

"Дивіться, традиція Пасхи – це зібратися в родинному колі, і щоб було що на столі. От якщо буде що на стіл покласти, тоді буде все гаразд. Я думаю, що мудрість владик ми ще побачимо. Тому що люди мають вдома свячену воду – можливо, дозволять вдома тою свяченою водою. Я не є єпископ, я буду тільки слухати мудрих порад...Тому не переживайте – я думаю, що на Пасху також будемо мати окрему традицію на такий непростий час" – додав Андрій Садовий. 

Нагадаємо, з 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а Вчора у області було зафіксовано третій випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закрили усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.