В Україні призначили нових міністрів охорони здоров'я та фінансів

Вівторок, 31 березня 2020, 11:00

Верховна Рада призначила Максима Степанова міністром охорони здоров'я та Сергія Марченка міністром фінансів.  

Вчора, 30 березня, Верховна Рада призначила міністром охорони здоров'я Максима Степанова і міністром фінансів Сергія Марченка. "За" призначення Марченка проголосували 256 народних депутатів, а за Степанова – 246.

Зазначимо, міністрів затвердили з другої спроби, бо під час першого голосування не набрали необхідної кількості голосів.

Перед цим Верховна Рада України звільнила Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я та Ігоря Уманського з посади міністра фінансів.

Зазнасимо, Максим Степанов – колишній керівник Одеської області, закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького. У квітні 2019 Степанов відмовлявся залишати посаду голови Одеської ОДА за указом тодішнього президента Петра Порошенка, але його таки звільнили.

Батько Степанова був головним лікарем у Слов'янську (і опинився у списках сепаратистів сайту "Миротворець").

Сергій Марченко – заступник голови Адміністрації президента у 2018-2019 роках, з 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів. У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання номером 7 у списку партії "Українська Стратегія Гройсмана".

Додомо, на початку березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У новому складі уряду також є двоє уродженці Львова: Олег Немчінов та Олексій Резніков.

Мітки: Верховна Рада, Міністерство фінансів, МОЗ України, нардепи із львівщини, новини львова