Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Юрчишин

Фб Юрчишина

Четвер, 7 березня 2024, 12:05

Голосний Юрчишин хоче оподатковувати діяльність Telegram-каналів

Ярослав Юрчишин

Львівський нардеп Ярослав Юрчишин пропонує відрегулювати Telegram та оподатковувати діяльність Telegram-каналів.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова, нардеп з Львівщини Ярослав Юрчишин в інтерв'ю "Детектор медіа".

Ярослав Юрчишин вважає за необхідне здійснити регулювання соціальної мережі Telegram та намагатися оподаткувати комерційну діяльність Telegram-каналів. У випадку якщо цього не вийде зробити, то Telegram потрібно закрити.

"Завжди краще регулювати, а не закривати. Бо це більш демократичний підхід. З іншого боку, Україна у війні й в нас немає розкоші довго розв'язувати питання. Тоді краще розрубати вузол, ніж його розплутувати.

Україна для Телеграму – один із найбільших ринків. І тому, якщо Павло Дуров і адміністрація Телеграму зацікавлені в тому, щоб ефективно працювати в Україні, то нехай створять представництво в Україні. Ми матимемо швидку комунікацію. Ніхто не буде вимагати закриття, якщо не матиме доказів, що через ботів розганяється в нас російська пропаганда" – наголосив Юрчишин.

Також він заявив, що комерційна діяльність анонімних українських телеграм-каналів має зацікавити українську фіскальну службу.

"Яким коштом існують їхні "редакції", чи платять вони податки з грошей, які беруть за рекламу чи анонси? Ми тільки починаємо з цими питаннями працювати. Бо тільки ми заявляємо про необхідність регуляції телеграму – телеграм-канали відразу розганяють інформацію, що ми їх будемо блокувати. Це відразу підхоплює російська пропаганда" – пояснив Ярослав Юрчишин.

За його словами, наразі комітет з питань свободи слова ВРУ планує надіслати запит до Державної податкової служби України щодо перевірки діяльності Telegram-каналів, де є багато реклами.

"Переконаний, що ми побачимо, що якщо і платяться податки, то це сльози й краплі. А тут питання: якщо це економічна діяльність в країні, яка воює, то явно, що ці податки та збори мали б йти на нашу оборону. Тому зараз ключова історія – не тільки домовитися з Павлом Дуровим про те, щоби ми мали механізми впливу на російську пропаганду, але й про те, щоби з'ясувати, чому такий прибутковий бізнес у нас, найімовірніше, дуже недооподаткований" – заявив Юрчишин.

Зазначимо, у грудні 2023 року Ярослав Юрчишин очолив комітет з питань свободи слова ВРУ замість Нестора Шуфрича.

Нагадаємо, уродженець Львова Ярослав Юрчишин пройшов у парламент на виборах 2019 року в складі партії Голос (був на 7 місці у списку партії). Юрчишин – лектор Української академії лідерства та ексголова правління антикорупційної організації Transparency International Ukraine.

У 2020 році Юрчишин задекларував 15 тисяч доларів готівки, а його дружина купила Hyundai Elantra.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.