Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

цвинтар у Львові

Середа, 15 квітня 2020, 15:03

У Львові виділили 935 тисяч на очищення від сміття міських кладовищ

цвинтар у Львові

ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" замовило послуги з вивезення сміття з кладовищ Львова за 935 тис грн у "Львівспецкомунтрансу".

Львівське комунальне підприємство "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" оголосило тендер у системі ProZorro на послуги з вивезення побутових відходів з територій кладовищ Львова, які переможець тендеру має здійснювати до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 10 березня, участь у ній взяти ТОВ "Грінера Україна" та КП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс", які запропонували вивозити сміття з клодовищ за 934 000 грн та 935 000 грн відповідно. Переможцем обрали комунальне підприємство, а очікувана вартість послуг становила 1 000 000 грн.

Як йдеться у закупівлі, переможець тендеру має вивозити сміття із території таких кладовищ міста: Янівське – вул.Т.Шевченка, 128, Голосківське – вул. І.Миколайчука,42, Сихівське – вул.Зелена (с.Пасіки-Зубрицькі), кладовище на вул. Д.Чижевського, кладовище на вул. Майданній, кладовище на вул. Топольній, кладовище Білогорща – вул.Білогорща, кладовище на вул. Тракт Глинянський, кладовище на вул.Варшавській.

Загалом протягом року з території міських кладовищ, на яких облаштовано 79 контейнерів, мають вивезти 645 тисяч тонн сміття.

Нагадаємо, у 2018 року Держаудитслужба виявила зловживання у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" на понад 100 млн грн, а у грудні 2017 року суд закрив справу проти керівника "Львівспецкомунтрансу" Тараса Стефанишина за розтрату коштів підприємства через закінчення строків накладення адміністративного стягнення. Його звинувачували у порушенні вимог закону про держзакупівлях, у результаті яких з бюджету Львова було розтрачено 51,5 млн грн.

Додамо, у листопаді 2019 року депутати Львівської міськради прийняли програму утримання львівських цвинтарів на 2020-2022 роки. А з серпня того ж року у Львові на 12% подорожчали ритуальні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.