Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта

Четвер, 2 квітня 2020, 12:45

Шахта Надія отримала 8,7 мільйонів за відвантажене вугілля

шахта

ПАТ Шахта Надія отримало  можливість виплатити заробітну плату працівникам.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо необхідності виплати зарплати шахтарям вжито заходів для прискорення розрахунків за відвантажене вугілля. ПАТ "Центренерго" перерахувало кошти ПАТ "Шахта "Надія" за поставлену вугільну продукцію.

ПАТ "Шахта "Надія" отримало  можливість виплатити заробітну плату працівникам та забезпечити виконання превентивних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

"Мінекоенерго та Фонд Держмайна напередодні звернулося з клопотанням до ПАТ "Центренерго» щодо необхідності  розрахуватися з шахтою "Надія" та перерахувати кошти гірникам з огляду на скрутне фінансове становище підприємства, потреби вжити заходів для мінімізації ризиків поширення коронавірусної інфекції, збереження здоров’я працівників, дотримання всіх необхідних санітарно-епідеміологічних норм безпеки життєдіяльності населення шахтарського регіону" – йдеться у повідомленні.

"Мінекоенерго докладає зусиль для вирішення проблем фінансової стабільності підприємств та їх підтримки у складний для країни період.  Вчасні розрахунки за поставлене вугілля - це збереження робочих місць, це розрахунки вугільного підприємства за електроенергію, це  виконання  соціальних зобов’язань і  найголовніше - зарплата гірникам" – наголошує т.в.о.Міністра Віталій Шубін.

Слід зазначити, що ПАТ "Шахта "Надія" не отримує бюджетних дотацій та здійснює фінансові витрати виключно за рахунок коштів, отриманих за відвантажену вугільну продукцію. При цьому підприємство стабільно виконує всі зобов’язання щодо постачання вугілля та здійснення обов’язкових платежів до бюджету.

Зазначимо, на шахті працює 546 осіб, щодоби підприємство добуває 350-400 тонн вугілля та є бездотаційним вугледобувним підприємством.

Нагадаємо, 19 березня шахти Львівщини закрили на карантин. Підприємства працюватимуть у режимі підтримання життєдіяльності.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.