Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Історико-краєзнавчий музей у Винниках

П'ятниця, 24 квітня 2020, 12:33

Квурт повідомив про проєкт реконструкції Історико-краєзнавчого музею у Винниках

Історико-краєзнавчий музей у Винниках

Міський голова Винників Володимир Квурт розповів про проєкт реконструкції Історико-краєзнавчого музею у Винниках.

Про це він заявив в етері Радіо Незалежність.

Квурт зазначив, що Історико-краєзнавчому музею у Винниках бракує виставкових залів для експозицій, і тому він потребує розширення.

"Музей у Винниках один з найбільш сучасних музеїв в області. Навіть у Львові немає подібного музею. І ми хочемо створити шикарний музеї археології, оскільки маємо чудово спадщину. Чи багато хто знає, що західна межа трипільської культури сягає Львова, а на горі Жупан біля Винників археологи розкопали двоповерхове житло? Проєкт реконструкції музею, який ми готували власними силами, вже готовий. Хочемо його розширити, оскільки там вже насправді бракує виставкових залів та можливостей. Але задуми у нас набагато більші" – наголосив міський голова Винників.

Нагадаємо, що у 2016 році поблизу Винників україно-польська експедиція проводила археологічні розкопки на місцях поселень Трипільської культури та культури лійчастого посуду на горах Жупан та Лисівці, і знайшла докази трипільського поселення на горі Жупан.

У 2017 році Петро Порошенко нагородив директора КЗ Львівської облради Історико-краєзнавчий музей Ігоря Тимця званням "Заслужений працівник культури України".

У березні 2019 року в Історико-краєзнавчому музеї у Винниках презентували Меч Вікінга – унікальну реліквію Х сторіччя, яку вилучили у контрабандистів естонські митники. А в липні того ж року археологи знайшли на горі Жупан поблизу Винників амфору Трипільської культури, вік якої налічує п'ять тисяч років. У листопаді 2019 року Історико-краєзнавчий музеї міста Винники відкрив три нові зали археології Західного регіону інтерактивного археологічного музею.

Розмова Варіантів з директором Історико-краєзнавчого музею у Винниках Ігорем Тимцем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.