Козицький просить Шмагаля зняти заборону на прогулянки у парках та відкрити готелі

Вівторок, 28 квітня 2020, 15:50

Максим Козицький звернувся до уряду з проханням послабити карантинні заходи.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією послабити низку карантинних заходів.

"В умовах пандемії першочерговим є збереження людських життів та захист медичних працівників. Разом із цим розуміємо, що країна загалом та кожна область потребують сьогодні поступового, із дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог, послаблення карантинних заходів" – пояснив Козицький.

Відтак, Максим Козицький пропонує зняти обмеження на відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісу, крім дитячих майданчиків, а також дозволити роботу закладів громадського харчування та кав’ярень із обслуговуванням на виніс й відкрити готелі.

Натомість Денис Шмагаль заявив, що завтра уряд дозволить роботу продовольчих ринків, а 6 травня розглядатиме послаблення карантинних заходів.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні можуть реалізувати перший етап виходу з карантину. А наприкінці березня Львівська ОДА наголошувала, що звернеться до лісгоспів з проханням патрулювати ліс від осіб, які вирішили компанією відпочити на природі.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Мітки: Денис Шмигаль, Кабінет Міністрів України, карантин, Максим Козицький, новини львова