Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус у Львові

disgustingmen.com

Вівторок, 31 березня 2020, 16:12

Собко виганятиме з лісу несанкціоновані скупчення шашличників

коронавірус у Львові

Львівська ОДА звернеться до лісгоспів з проханням патрулювати ліс від осіб, які вирішили компанією відпочити на природі.

Про це сьогодні, 31 березня, під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА, керівник комісії із ліквідації надзвичайної ситуації Іван Собко.

"Є проблема в дотриманні карантинних заходів окремими мешканцями Львівської області. Ми сьогодні на штабі це питання також розглядали і сигналізували уряду та головному санітарному лікарю України, що багато мешканців ігнорують карантинні заходи і відбувають сім'ями, цілими групами на природу в ліс, парки, де розводять багаття і, відповідно, смажать шашлик та інші продукти" – наголосив Іван Собко.

Він пояснив, що цих вихідних у парках Львова зафіксували великі скупчення осіб, що є неприйнятним в умовах карантину. Щоб унеможливити таку поведінку мешканців області, Львівська ОДА планує звернутися до лісогосподарських та мисливських підприємств Львівщини з проханням посилити патрулювання у лісі.

"У ці вихідні десятки фактів скупчень осіб, особливо на природі, в парках, були чітко зафіксовані як керівниками органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, так і поліцією.

Щоб такі факти не продовжувалися, ми будемо просити керівника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеку, начальника "Галсільлісу", керівників державних, приватних і комунальних мисливських товариств посилити заходи безпеки і відвідувань на своїх об'єктах і в лісі, зокрема, тому що кількість скупчень людей, особливо у вихідні, є неймовірно великою" – заявив Іван Собко.

Нагадаємо, 30 березня на Львівщині підтвердили 6 випадків зараження коронавірусом. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Вчора у Львові за допомогою експрес-тесту виявили коронавірус у водійки трамвая. Станом на 12:00 год сьогодні ще у двох водіїв АТП-1 з допомогою експрес-тестів виявили інфікування коронавірусом. 

Крім цього, з 30 березня у області встановили намети для сортування хворих на коронавірус за ступенем важкості захворювання ще до потрапляння в лікарню. До кінця тижня Львівська ОДА планує протестувати на коронавірус усіх мешканців області, що нещодавно повернулися з-за кордону, а також усіх лікарів.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.