Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

П'ятниця, 8 травня 2020, 10:15

Пункт пропуску Рава-Руська на кордоні з Польщею планують відкрити найближчим часом

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

Пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне відновить роботу, коли оприлюднять відповідне урядове рішення.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пункт пропуску у Раві-Руській відновить роботу, коли буде оприлюднене відповідне урядове рішення.

"Таке рішення було підтримано, про нього поінформував Урядовий портал, однак на даний момент воно ще не оприлюднено. Відразу після опублікування рішення, що має внести зміни до діючого розпорядження про закриття пунктів пропуску, буде поінформовано польську сторону і за деякий час буде відновлено зокрема роботу пункту пропуску Рава Руська" – пояснив Андрій Демченко.

За його словами, наразі на державному кордоні продовжують функціонувати 19 автомобільних пунктів пропуску, а останні зміни, які були опубліковані щодо функціонування пунктів пропуску, були від 7 квітня. Тоді закрили кордон у Рава-Руській – Гребенному, а також пішохідне сполучення у всіх пунктах пропуску. 

Наразі на кордоні з Польщею працюють лише два пункти пропуску: Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ, хоча 15 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією. Однак, за словами Демченка, це рішення не опубліковане, тому й не дійсне.

Нагадаємо, 6 травня Кабмін вніс зміни до переліку пунктів, які не працюють під час карантину, та виключив з нього пункт пропуску на кордоні з Польщею "Рава-Руська". Проте вчора польська сторона повідомила, що цей пункт пропуску залишається закритим, бо вони не отримували від України запиту щодо його відкриття. 

Додамо, з 15 березня Україна закрила кордон для іноземних громадян, а 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.