Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

П'ятниця, 8 травня 2020, 11:03

З 8 травня відкрили пункт пропуску Рава-Руська на кордоні з Польщею

пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне

Сьогодні пункт пропуску Рава-Руська – Гребенне відновив роботу.

Про це повідомила прес-служба Галицької митниці Держмитслужби.

З 8 травня пункт пропуску для автомобільного сполучення Рава-Руська – Гребенне відновив роботу.

"Відновлення роботи пункту пропуску Рава-Руська для автомобільного сполучення має зменшити завантаження на КПП Ягодин та Краковець на українсько-польському кордоні" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що пункт пропуску у Раві-Руській відновить роботу, коли буде оприлюднене відповідне урядове рішення.

До сьогодні на кордоні з Польщею працювали лише два пункти пропуску: Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ, хоча 15 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією. Однак, за словами Демченка, це рішення не опубліковане, тому й не дійсне.

Нагадаємо, 6 травня Кабмін вніс зміни до переліку пунктів, які не працюють під час карантину, та виключив з нього пункт пропуску на кордоні з Польщею "Рава-Руська". Проте вчора польська сторона повідомила, що цей пункт пропуску залишається закритим, бо вони не отримували від України запиту щодо його відкриття. 

Додамо, з 15 березня Україна закрила кордон для іноземних громадян, а 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.