Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський транспорт

П'ятниця, 15 травня 2020, 10:15

У Львові ліквідували смугу громадського транспорту на Липинського

громадський транспорт

До 18 травня повинні демонтувати дорожні знаки та ліквідувати розмітку смуги.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення зупинити функціонування окремої смуги для громадського транспорту на вул. Липинського.
 
Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, рішення зумовлене ускладненням проїзду приватного транспорту, зокрема – через ремонт вул. Богдана Хмельницького.

"Міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила зупинити п. 20 рішення комісії від 29 травня 2020 року, яке стосувалося облаштування смуги громадського транспорту на вул. Липинського. Отож, сьогодні ми зупинили дію рішення, і дали доручення Шевченківській РА демонтувати дорожні знаки, а до 18 травня – ліквідувати розмітку смуги" – повідомила Ірина Маруняк.

За її словами, загалом у Львові облаштовано смуги для громадського транспорту на 13 вулицях, протяжністю 19,5 км. Ці смуги дозволяють вдвічі пришвидшити курсування автобусів та електротранспорту, а також перевозити більшу кількість пасажирів

Нагадаємо, вчора міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що міська комісія має врегулювати ситуацію із заторами у цьому напрямку, однак пріорітите надаватимуть смугам громадського транспорту.

Зазначимо, раніше у Львові пропонували заборонити облаштування виділених смуг для громадського транспорту на дорогах, що мають менше трьох смуг для руху.

3 лютого цього року у місті зареєструвули петицію з вимогою ліквідувати усі смуги громадського транспорту у Львові.

Додамо, 14 листопада, у Львові зареєстрували петицію з вимогою ліквідувати смуги для руху громадського транспорту по проспекті Чорновола, яка за 4 дні набрала необхідну для розгляду кількість голосів, однак львівські депутати не підтримали цю петицію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.