Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 15 травня 2020, 11:30

У Львові втретє вручатимуть Премії міста літератури ЮНЕСКО

Львів

Переможець отримає 150 тис грн, а також передбачено ще дві спецпремії по 25 тис грн.

Сьогодні, 15 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про Положення про премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, третій рік Львів є містом з найбільшою премією літератури в Україні. 

"Нами виплачується три премії: перша – 150 тисяч гривень і дві спецпремії по 25 тисяч. Премія виплачується за індивідуальний чи перекладений твір. Минулого року він був вручений Андрію Содоморі. Оголошення конкурсу починається в травні і завершується у жовтні" –  заявив Андрій Москаленко.

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році.

Зазначимо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул Місто літератури ЮНЕСКО, а у 2018 році заснував Премію міста літератури ЮНЕСКО, що присуджується автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, що вперше опублікований українською мовою, було подано 70 видань.

У 2018 році лауреатом Премії міста літератури ЮНЕСКО став Петро Яценко, якого нагородили статуеткою та сертифікатом на 150 тисяч грн за роман "Нечуй. Немов. Небач". 

Нагадаємо, у червні 2019 року Львівська міськрада виділила майже мільйон гривень на підготовку до відзначення отриманого Львовом титулу Місто літератури ЮНЕСКО. У вересні оприлюднили 12 номінантів на Премію міста літератури ЮНЕСКО.

Вчора, у мерії запропонували 5 етапів виходу культури з карантину, які розраховані до вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.