Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Місто літератури ЮНЕСКО

Вівторок, 2 червня 2020, 15:21

У Львові стартував прийом заявок на Премію міста літератури ЮНЕСКО

Місто літератури ЮНЕСКО

З 2 червня до 2 липня приймаються книги до номінації на Премію міста літератури ЮНЕСКО.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 2 червня, стартує прийом заявок на премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО, що відбуватиметься через онлайн платформу та триватиме до 2 липня 2020 року.

Положення про премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ще 15 травня цього року. Переможець отримає 150 тис грн, а також передбачено ще дві спецпремії по 25 тис грн.

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, третій рік Львів є містом з найбільшою премією літератури в Україні. 

Попередніми лауреатами премії стали Петро Яценко за роман "Нечуй. Немов. Небач" (2018 рік) та Андрій Содомора за переклад Гесіода "Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла" (2019 рік).

Зазначимо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул Місто літератури ЮНЕСКО, а у 2018 році заснував Премію міста літератури ЮНЕСКО, що присуджується автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, що вперше опублікований українською мовою, було подано 70 видань.

У червні 2019 року Львівська міськрада виділила майже мільйон гривень на підготовку до відзначення отриманого Львовом титулу Місто літератури ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.