Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Марченко

facebook.com/rudolf.kulykov

Четвер, 11 червня 2020, 13:59

Дружина Медведчука зазіхнула на частку душі нардепа Батенка

Оксана Марченко

Нардеп Віктор Медведчук задекларував частку в телеканалі 1+1, співвласником якого є Ігор Коломойський.

Про це йдеться у програмі "Схеми: корупція в деталях", повідомляє Радіо Свобода. 

Голова політради партії Опозиційна платформа – За життя і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук вказав у своїй декларації про доходи за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1". 

Зокрема, дружина нардепа, телеведуча Оксана Марченко, є кінцевою бенефіціарною власницею компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів, яка має у власності 24,66% у ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Однак в повідомленні про структуру власності на сайті каналу "1+1", станом на 2 березня, вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, а іншим великим співвласником каналу є олігарх Ігор Коломойський.

Також кіпрська фірма, яку задекларував Віктор Медведчук, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, "2+2" (ТОВ "Гравіс-Кіно"). Через низку компаній, вона контролює тут частку розміром 24,51%. Як і у випадку з "1+1", на офіційному сайті телеканалу "2+2" йдеться, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Журналісти звернулися для отримання коментаря до Ігоря Коломойського, який відповів, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі "Студії 1+1" для нього є новиною, проте для нього не має ніякого значення, хто буде його партнером.

"А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно чи не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати? Якщо мова йде про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер в декларації написали, що власник Марченко. Треба з'ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого… До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. По яким активам та в якому співвідношенні – це вже інше питання" – заявив Коломойський.

Зазначимо, у 2019 році, до обрання народним депутатом у Верховну Раду, Віктор Медведчук заявляв, що його дружина є лише номінальною власницею бізнесу, а справжнім власником та керівником є він.

Наразі оточення Медведчука, куди входить й нардеп з Львівщини Тарас Козак, контролює групу із трьох телеканалів: 112 Україна, NewsOne і ZIK. Адже у жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав львівському нардепу від Опозиційної платформа – За життя Тарасу Козаку телеканал NewsOne, у 2018 році він придбав і 112 Україна, а у червні 2019 року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK. 

Таким чином Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи 112 Україна. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Додамо, лояльним до Коломойського є нардеп Тарас Батенко, який у ВРУ нардеп очолив депутатську групу "За майбутнє", куди увійшов й нардеп з Львівщини Ярослав Дубневич, на основі якої створили політичну партію, яка візьме участь у місцевих виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.