ДАБІ повністю не заборонило дружині Дубневича переобладнати віллу на Коновальця

Середа, 17 червня 2020, 14:12

ДАБІ зобов'язало Наталію Дубневич усунути недоліки щодо реконструкції історичної вілли на вул. Коновальця, 110.

Про це повідомила дочка народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича Роксолана Пиртко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Наталія Дубневич, дружина народного депутата Ярослава Дубневича, розпочала реконструкцію горища у будинку – пам'ятці архітектури Львова, віллі на вул. Коновальця, 110. Через це ще 9 червня Франківська районна адміністрація видала акт-попередження про самовільне будівництво.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, у Наталії Дубневич були відсутні документи на будь-які роботи на цьому об’єкті. Однак, за результатами позачергового обстеження, ДАБІ дозволило Наталії Дубневич продовжити реконструкцію вілли, проте виправити виявлені недоліки: дату про початок будробіт, надати інформацію про земельну ділянку та основні показники об'єкта будівництва, кошторисну вартість робіт.

Зазначимо, будинки на вул. Коновальця, 110 і 108 – вілли-близнюки родини Равських і Садловських, збудовані в 1906-1907 роках у стилі сецесії за проектом Казімежа Равського. Над вікнами чільних фасадів вмонтовано по парі керамічних вставок з орнаментом.

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах-2019 у 120 виборчому окрузі Львова.  У жовтні ВРУ прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича, який є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Мітки: Андрій Москаленко, вілла, ДАБІ, коновальця, новини львова, пам'ятка архітектури, Ярослав Дубневич