Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГрінЕра Україна

П'ятниця, 19 червня 2020, 11:40

ГрінЕра відкидає звинувачення поліції у махінаціях з вивезенням сміття зі Львова

ГрінЕра Україна

У компанії наголошують, що вони не займаються перевезенням сміття та заперечують причетність до махінацій.

Про це повідомляє ТзОВ "ГрінЕра Україна".

Як заявив вчора заступник начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Львівській області Андрій Кумечко, у поліції триває досудове розслідування щодо компанії ТзОВ "ГрінЕра Україна" та працівників Львівської міської ради, які підозрюються в розкраданні коштів при вивезенні сміття зі Львова.

Натомість у ТзОВ "ГрінЕра Україна" заперечують причетність компанії до махінацій з вивезенням сміття зі Львова.

"Ми лише збираємо відходи у Львові. Ми не здійснюємо їхнє вивезення на полігони – ми не перевізники. Це роблять підрядники з якими ми маємо офіційні договори і у яких є великогабаритний транспорт. Саме ці перевізники забирають змішані відходи з нашої перевантажувальної станції і везуть на полігони Житомирщини та Київщини. Ми маємо угоди з полігонами і надаємо документи, куди везти це сміття", – пояснив власник компанії Богдан Михалусь.

За його словами, контроль за автомобілями цих перевізників здійснюється за допомогою GPS-навігації, а компанія готова надати дані про маршрут кожної машини перевізників, які працюють на підряді у ТзОВ "ГрінЕра Україна".

Нагадаємо, у травні цього року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Власником компанії ТзОВ "Грінера Україна" є колишній радник з питань інфраструктури міського голови Львова Андрія Садового Богдан Михалусь, який мешкає у США. У січні 2017 року проти чиновників Львівської міськради порушили кримінальну справу за фактом зловживання під час проведення конкурсу на вивіз сміття у Галицькому районі Львова, який виграло ТзОВ "Грінера Україна".

Додамо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.