Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

Четвер, 25 червня 2020, 10:19

Козицький виступив проти рішення Садового послабити карантин у Львові

Максим Козицький

Максим Козицький заявив, що через спалах коронавірусу у Львові не можуть послабити карантин на території області.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо відновлення роботи закладів громадського харчування, спортивних і фітнес-клубів, який Львівська міська рада пояснила як вимушений крок для збереження малого та середнього бізнесу, не відповідає постанові Кабміну та рішенню обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Саме показники захворюваності Львова тримають в заручниках всю область і саме через місто Львів обласна комісія ТЕБ та НС не може зняти карантинних обмежень для всієї Львівщини. Бізнес "страждає" не лише у Львові, але й у всій області" – наголосив Максим Козицький.

Він пояснив, що більше 50% нових інфікованих зареєстровано у Львові.

"Як бачимо, динаміка захворюваності не йде на спад. Тому, коли знову буде здійнятий ґвалт, чому не знімають карантинних обмежень, то влада Львова знову киватиме у бік облдержадміністрації? Мовляв, а ми тут ні до чого, це їх повноваження. Більше того, хто візьме відповідальність на себе після того, як кількість захворювань різко піде вгору після карантинних послаблень у самому Львові? Знову всі каміння полетять у сторону Львівської ОДА? Львівський міський голова готовий особисто взяти на себе відповідальність, якщо кількість хворих збільшиться?" – додав Максим Козицький.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 30 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом, однак дозволила пасажирські перевезення. Натомість з 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.