Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Новороздільська ТЕЦ

Середа, 8 липня 2020, 13:38

Новороздільська ТЕЦ попереджає про можливі диверсії

Новороздільська ТЕЦ

У "Нафтогаз тепло" заявили про можливі диверсії з електропостачанням на обладнанні Новороздільської ТЕЦ.

"Нафтогаз тепло" заявляє про можливу диверсію на електротехнічному обладнанні Новороздільської ТЕЦ, яка може призвести до надзвичайної ситуації та загрожує не тільки знеструмленням теплоелектроцентралі, але й можливими пожежами.

Про спробу можливої диверсії на ТЕЦ повідомили очільника Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького, управління СБУ у Львівській області, Національну поліцію та керівництво Новороздільської міської ради.

"Інформуємо Вас, що 2-3 липня поточного року в місті Новий Розділ проводились планові гідравлічні випробування міських теплових мереж. 07 липня під час тестування обладнання, задіяного в зазначених випробуваннях,  електротехнічним персоналом Новороздільської ТЕЦ  в кабельних каналах ГРУ-6кВ було виявлено обрізку і демонтаж контрольних кабелів, призначених для запуску та керування основним електротехнічним обладнанням ТЕЦ.  Таким чином, виникла загроза знеструмлення ТЕЦ та промислових споживачів, припинення теплопостачання та гарячого водопостачання мешканцям міста, а також виникнення надзвичайних аварійних ситуацій на ТЕЦ", – йдеться у повідомленні. 

Генеральний директор підприємства Новороздільська ТЕЦ Сергій Бульбас, заявив, що це не перша диверсія. У травні під час проведення інвентаризації майна, невідомі особи спиляли дерево, яке впало на лінію електромереж та знеструмило об'єкти, які інвентаризували, і які також стосувались водопостачання міста Новий Розділ.

"Дерево, яке "випадково2 впало на мережі невідомі пиляли під час сильної зливи, по коліно у воді та воно не представляло жодної цінності – отож це була явна спроба у перешкоджанні нам у проведенні інвентаризації, навіть ціною того, що ціле місто могло залишитись без водопостачання, а люди, що пиляли це дерево, наражали себе на небезпеку бути ураженими електричним струмом. Тепер ми маємо ще один неординарний випадок, який також міг привести до людських жертв та виходу з ладу електротехнічного обладнання Новороздільської ТЕЦ", – розповів Сергій Бульбас.

 

Нагадаємо, впродовж 2013-2015 років "Новороздольска ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ", які належать братам Дубневичам, отримували природний газ за пільговими цінами від НАК "Нафтогаз України" ніби для постачання тепла населенню. Але отримували в обсягах, які вдесятеро перевищували реальні потреби конкретних населених пунктів. В результаті цього державним інтересам було завдано збитків на суму понад 1,4 млрд грн. Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. 

В січні 2018 року НАБУ затримало працівників фірм  "Новороздольска ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ" за розкрадання газу, а у серпні 2018 року обидві ТЕЦ перейшли в тимчасове державне управління, наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів.

Восени 2019 року у місті Новояворівськ та Новий Розділ опалювальний сезон було зірвано, обласна комісія техногенно-екологічної безпеки визнала ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі надзвичайною "через неспроможність управляючої компанії виконати свої зобов'язання". Через це мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку, а в листопаді новим управителем "Новороздольська ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ" АРМА призначила "Нафтогаз-тепло".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.