Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Коронавірус в Україні

Четвер, 16 липня 2020, 11:22

Кабмін встановив штрафи за порушення правил карантину

Коронавірус в Україні

Уряд встановив штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування у громадському транспорті та публічних місцях без захисних масок.

Про це повідомив Василь Мокан у Фейсбук.

Вчора, 15 липня, Кабінет Міністрів підтримав проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Передбачено посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян для підприємств, підприємців, установ, організацій які порушують санітарне законодавство та пропускають до своїх приміщень громадян без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Перш за все – захисних масок чи респіраторів.

Також уряд підтримав законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким пропонується передбачити адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

Нагадаємо, станом на ранок сьогодні на Львівщині зафіксували коронавірус загалом у 7622 осіб, зокрема, 199 летальних випадків.   

11 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин. Вчора, 14 липня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині.

З 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

З 17 липня у Львові запрацюють садочки.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.