Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сонячяна енергостанція

П'ятниця, 31 липня 2020, 13:05

Козицький виділив Дубневичам нові землі в Березині та Новому Роздолі

сонячяна енергостанція

Дві фірми братів Дубневичів отримали 4 ділянки від Львівської ОДА для прокладання підземної кабельної лінії до сонячних електростанцій.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської ОДА Максима Козицького №565/0/5-20, №564/0/5-20, №563/0/5-20 та №562/0/5-20 від 29 липня 2020 року.

Так, ТзОВ "НР Солар" надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок, площами 1,3582 га та 1,5848 га, які знаходяться за межами Нового Роздолу та села Березина у Миколаївському районі відповідно.

Ще дві ділянки аналогічних розмірів Козицький виділив ТОВ "Солар грін тех". Землі також знаходяться за межами Нового Роздолу та села Березина.

Ці чотири ділянки, які Львівська ОДА вилучила із користування ДП "Сірка",  ТзОВ "НР Солар" і ТОВ "Солар грін тех" отримали в оренду терміном на 49 років для для прокладання підземної кабельної лінії КЛ – 10 кВ від електростанції "Південна" і електространції "Північна" до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив. 

 

За даними YouControl, ТзОВ "НР Солар" створили у Львові 20 ківтня 2017 року за адресою – вулиця академіка Лазаренка, 1А. З 2016 році за цією ж адресою знаходиться підприємство ТОВ "Цетуля Солар" зі статутним капіталом 5000 грн, бенефіціарними власниками якої є дочка нардепа Ярослава Дубневича Роксолана Пиртко, його син Юрій Дубневич та Павло Дубневич, син екс-нардепа Богдана Дубневича.

Крім цього, червні 2018 року за цією адресою зареєстрували нову фірму "НР Солар Парк" зі статутним капіталом 5000 грн, бенефіціарним власником якої є мешканець Латвії Валдіс Родзіньш та Роксолана Пиртко. Тоді ж адресу ТзОВ "НР Солар" змінили на вулицю Лазаренка 4. Власником фірми є Тарас Ковальчук, який очолює громадську організацію "Наше майбутнє" в Пустомитівському районі. Статутний капітал фірми – 1000 грн. Основний вид діяльності підприємств вказаний як виробництво електроенергії.

ТзОВ "Солар грін тех" засноване 3 серпня 2017 року за аналогічною адресою на вулиці академіка Лазаренка, 4. Його засновником є  колишній помічник нардепа Ярослава Дубневича (під час його депутатства Львівській обласній раді) Тарас Борис. 50% підприємства належить Тарасові Ковальчуку, іншими 50% володіє Мар’ян Романишин, якому також належить ТОВ "Галінтерком", засноником якої є Павло Дубневич.

За цією адресою працювала громадська приймальня і офіси підприємств, що належали братам Ярославу і Богдану Дубневичам.

Син Павло Дубневич також є співзасновником ТОВ "Ліг агро", якій належить сонячна електростанція "Озерна", що у Яворівському районі.

Зазанчимо, у квітні 2019 року Львівська ОДА вже виділяла 4 земельні ділянки у селі Березина двом фірмам Дубневичів для прокладання кабельної лінії.

Додамо, у жовтні 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича, він є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно  Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.