Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Самбір

Вівторок, 18 серпня 2020, 10:40

У Самборі відмовилися закривати готелі, спортзали і фітнес-центри

Самбір

Міська комісія ТЕБ і НС визнала Самбір "червоною" карантинною зоною, однак відмовилася повністю закривати усі заклади міста.

Про це повідомляє прес-служба Самбірської міської ради.

Вчора, 17 серпня, на позачерговому засіданні міська комісія Самбора з питань ТЕБ і НС визначила, що місто Самбір відповідає "червоному" рівню епідемічної небезпеки поширення Covid-19, встановленому 13 серпня Державною комісією з питань ТЕБ і НС.

Цей рівень передбачає повну заборону на роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, кафе, кінотеатрів, ТРЦ, масковий режим в громадських місцях, заборона на роботу готелів, розважальних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, заборона на планові госпіталізації, відвідування органів соцзахисту, перебування на вулиці без паспортів.

Однак, комісія вирішила повністю не забороняти підприємцям працювати, натомість посилила перевірки щодо дотримання ними карантинних вимог. Зокрема, дозволяється:

- проведення масових заходів не більше ніж 220 осіб та більше однієї особи на 20 кв.м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

- діяльність готелів;

- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які приймають відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв.м приміщення;

- торгівля продуктами харчування, товарами промислової групи (не більше однієї особи на 10 кв.м приміщення), пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих майданчиках та із застосуванням адресної доставки замовлень.

Питання щодо послаблення карантинних заходів на території міста комісія має розглянути на наступному позачерговому засіданні до 31 серпня цього року.

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону, а 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС переглянула своє рішення, згідно із яким Львівська область потрапила до помаранчевої карантинної зони, натомість Самбір віднесли до червоної.

Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.