Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 19 серпня 2020, 11:47

У Львові не планують скасовувати святкування Дня незалежності

Львів

Святкові заходи у День незалежності відбуватимуться на свіжому повітрі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку в ефірі радіо "Люкс FM", у місті святкуватимуть День незалежності, однак через те, що Львів продовжує залишатися в помаранчевій зоні, всі заходи до будуть на свіжому повітрі.

За його словами, святкування розпочнеться з вшанування героїв (Личаківське кладовище і Меморіал Небесної Сотні), далі святкові події відбуватимуться у найбільших парках міста, а на Площі Ринок буде концерт Братів Гадюкіних, який зможе послухати лише обмежена кількість людей.

"В основному події до Дня незалежності будуть на свіжому повітрі. Акцент буде на Стрийський парк, де будуть цікаві експозиції та виставки. Будуть події у парку ім. Богдана Хмельницького (парку культури), на Сихові, біля університету ім. І. Франка. Буде також такий експериментальний виступ Братів Гадюкіних. Це буде безпечний концерт, бо він буде з балкону на Площі Ринок. Вся територія на Площі Ринок буде поділена на квадрати. Тому більше, ніж дозволена кількість, не зможе його подивитися, бо необхідно дотримуватися допустимої відстані і дистанції між людьми", – наголосив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.  Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.