Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 21 серпня 2020, 10:00

Львівщина ще на два тижні залишиться у помаранчевій карантинній зоні

коронавірус

Львівська область знову потрапила до помаранчевої карантинної зони, а Самбір продовджує перебувати у червоній.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у Telegram.

Вчора, 20 серпня, на позачерговому засіданні Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянула поділ України на зони карантину щодо епідемічної небезпеки поширення Covid-19.

Зокрема, місто Самбір, яке віднесли до червоної зони з 17 серпня, ще на два тижні залишили у цій зоні. Вона передбачає заборону на роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, кафе, кінотеатрів, ТРЦ тощо.

Крім того, в такому регіоні діють обмеження з інших карантинних зон – масковий режим в громадських місцях, заборона на роботу готелів, розважальних закладів, спортзалів, заборона на планові госпіталізації та відвідування органів соцзахисту.

Львів та інші міста і райони області (Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буськ, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам'яно-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони) знову віднесли до помаранчевої зони. 

Тут мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Щодо інших регіонів України, то до червоної зони увійшли:

- місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

- місто Біляївка Одеської області;

- міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський і Рівненський район Рівненської області;

- місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський район Чернівецької області.

Нове зонування почне діяти з 24 серпня цього року й діятиме 14 днів, опісля Держкомісія має знову його переглянути.

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.  Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.