Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 24 вересня 2020, 17:33

Синютка збудує сміттєпереробний завод у Яворівському районі

Олег Синютка

Олег Синютка запевнив, що сміттєпереробний завод має бути збудований з дотриманням європейських технологій поза межами Львова.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, народний депутат від "Європейської солідарності" Олег Синютка виступає проти будівництва заводу на Пластовій та сміттєсортувальної лінії у Рясному.

"Завод має бути збудований на території, яка була виділена в період голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, це у Яворівському районі", – додав Олег Синютка.

Також Олег Синютка зазначив, що технологія кагатування та перегнивання є неефективною, і світ повернувся до високотемпературного спалювання та плазмового перероблення.

"Раніше міська влада апелювала до того, що Синютка і Порошенко блокує вивезення сміття, питання, хто сьогодні блокує цей процес?", – обурився Олег Синютка.

Нагадаємо, 29 січня Львівський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу щодо призупинення рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу.

8 квітня апеляційний суд залишив її без змін, проте, вже 22 квітня Львівський окружний адміністративний суд дозволив будувати сміттєпереробний завод на Пластовій. Однак, 8 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд направив справу про будівництво сміттєзаводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планує приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінюють у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.