Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 25 вересня 2020, 10:00

Жоден з районів Львівщини не потрапив червоної карантинної зони

коронавірус

Львівська область потрапила до помаранчевої та жовтої карантинних зон, зміни запрацюють з 28 вересня.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 24 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила нове епідемічне зонування, яке вступить у дію з 28 вересня. 

Згідно із змінами, Перемишлянський і Пустомитівський, які до цього були у червоній помаранчевій зоні, а також Бродівський, Золочівський, Сокальський райони Львівської області віднесли до помаранчевої карантинної зони. У цій зоні мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб. 

Міста Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Радехівський, Сколівський, Стрийський та Яворівський райони Львівської області опинилися у жовтій карантинній зоні. Забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, окрім тих, які надають "кризові" послуги.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.