Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

loda.gov.ua

Понеділок, 5 жовтня 2020, 12:42

Атлас адміністративно-територіального устрою України зобразив нові райони Львівщини

Львівщина

Міністерство розвитку громад та територій України разом з партнерами розробило новий Атлас адміністративно-територіального устрою України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

Міністерство розвитку громад та територій України  спільно з Товариство дослідників України та за підтримки Організації з безпеки та співробітництва в Європі створили Атлас адміністративно-територіального устрою України, де на 56 сторінках розмістили карти із новим районним поділом та переліком об’єднаних територіальних громад.

Інформація про Львівщину розміщена на 28-29 сторінках. Переглянути атлас можна тут.

Зазначимо, 10 червня уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" і який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Відтак, на території Львівської області створюють 73 об'єднані теритріальні громади разом із Львівською ОТГ до складу якої увійдуть 18 населених пунктів.

Нагадаємо, ще на початку квітня Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини. Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мають об'єднати зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.