Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Оперний театр

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 5 жовтня 2020, 13:44

Оперний театр у Львові відсвяткував 120-річчя

Оперний театр

Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької відсвяткував 120-річчя.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 4 жовтня, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької відсвяткував 120-річчя Гранд-концертом та урочистою академією.

За високу професійну майстерність, сумлінну й віддану працю на творчій ниві, вагомий внесок у розвиток українського театрального мистецтва та з нагоди 120-літнього ювілею Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької артистам театру вручили нагороди від імені громади міста.

Нагадаємо, у червні генеральний директор – художній керівник Оперного театру Василь Вовкун заявляв, що заборгованість Опери, зокрема, за комунальні послуги та пожежну охорону, становлять 6,2 млн грн, а недоотримані доходи театру, станом на 1 серпня, мають становити близько 23 млн грн.

Через запровадження карантину вистави на великій сцені Львівської опери скасували з 12 березня, тоді ж Опера запустила онлайн-трансляцію. Театральний сезон у Львівській опері відновили з серпня цього року.

У вересні цього року,  аудитори Західного офісу Держаудитслужби прийшли до театру з ревізією фінансово-господарської діяльності театру з 1 січня 2017 року по 31 березня 2020 року, та виявили у Львівській опері втрати з бюджету на 66 млн грн, однак, керівництво Львівської опери вважає необгрунтованими та суб'єктивними зроблені висновки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.