Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Вівторок, 24 листопада 2020, 14:40

В Україні планують запровадити карантин на зимові сята

карантин у Львові

Мінкультури пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят.

Про це повідомляє Українська правда.

Як написав сьогодні у Telegram міністр культури Олександр Ткаченко, він пропонує запланувати двотижневий карантин, прив’язаний до новорічних свят, та відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів.

"За озвученим наразі планом Міністерства охорони здоров'я, на нас чекає поки що останній карантин вихідного дня. Цього чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм, і про малий та середній бізнес тощо", – зазначив Олександр Ткаченко.

За його словами, краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність.

"Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн", – додав Ткаченко.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами. 

Через це преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Натомість у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові джерела доходу під час пандемії та йти працювати в лікарні, а за перші вихідні 14-15 листопада на Львівщині закрили понад 660 закладів за порушення "карантину вихідного дня".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.