Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

П'ятниця, 4 грудня 2020, 16:34

Справу про підпал авто журналістки Галини Терещук скерували до суду

СБУ

СБУ завершила розслідування щодо замовника й організатора підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук. 

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо замовника й організатора підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук у січні цього року.

"Організатором злочину був працівник Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Він діяв на замовлення львів’янина, який підозрюється в організації масштабних контрабандних схем. Поліцейський підібрав виконавця, передав йому гроші за "роботу" і надав необхідну інформацію щодо авто журналістки. У ніч на 30 січня 2020 року молодик здійснив підпал транспортного засобу" – йдеться у повідомленні.

Раніше Варіанти повідомляли, що замовником виявився один із кримінальних авторететів Львова. Також відомо, що він не раз звертався до правоохоронця за такими послугами.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт щодо двох фігурантів провадження, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки.

Нагадаємо, вночі 30 січня у Львові невідома особа підпалила автомобіль, що належить журналістці "Радіо Свобода" Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Поліція відкрила кримінальне провадження, правоохоронці вважають, що авто львівської журналістки спалили через професійну діяльність. На початку лютого в Одесі затримали 19-річного хлопця, який здійснив підпал, а у серпні – організатора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.