З початку року кількість туристичних фірм на Львівщині скоротилася на 40%

П'ятниця, 11 грудня 2020, 14:59

За десять місяців у області втратили роботу 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

Про це йдеться у проекті Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, розробленої Львівською ОДА та опублікованій на сайті Львівської обласної ради.

Станом на жовтень 2020 року в галузі туризму та курортів Львівської області офіційно працює понад 10 тисяч осіб із середньою заробітною платою у 4,9 тисяч гривень. Натомість станом на 1 січня цього року офіційно працювали у туризмі близько 30 тисяч людей із середньою заробітною платою у 5,9 тисяч гривень.

Загалом за 10 місяців цього року кількість працівників, задіяних у туристичній галузі області, скоротилася на 20 тисяч.

Крім цього, відповідно до показників економічного співробітництва та розвитку, міжнародний туризм "просів" на 80%, а кількість суб’єктів господарювання у галузі туризму на території Львівської області скоротилась на понад 40%.

Однак, як йдеться у програмі, незважаючи на коронавірус, попит на подорожі залишається актуальним.

"Перед Львівщиною стоїть чітке завдання – адаптувати туристичні продукти області з урахуванням рекомендацій ВООЗ та МОЗ, напрацювати нові туристичні маршрути сформулювати чіткий та ефективний план виходу з кризи та відновлення туристичної галузі Львівщини в цілому з урахуванням карантинних обмежень спричинених коронавірусом SARS-CoV-2" – йдеться у документі.

Нагадаєсо, у березні Варіанти поспілкувалися з власниками львівських туристичних компаній та дізналися, як вони виживали у період карантину. Тоді ж аналітики прогнозували, що 35% туристичних бізнесів не зможуть відновити роботу після карантину.

Додамо, у 2019 році надходження від туристичного збору до бюджету Львівщини сягнули понад 20 млн грн. Лідерами за обсягом туристичного обсягу були міста Львів, Трускавець, Борислав та Моршин.

Мітки: карантин, новини львова, програма, проект, туризм на Львівщині, туризм у Львові