Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія Голос

Понеділок, 11 січня 2021, 14:34

Піонерам з Голосу несподівано обрізали держфінансування

партія Голос

НАЗК перекрило фінансування Голосу з держбюджету.

Про це повідомляє політична партія Голос на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національне агентство з запобігання корупції призупинило державне фінансування для партії "Голос", вона розцінює це як тиск на себе. 

"Ми розцінюємо це як тиск на незалежну партію. Партія "Голос" є єдиною неолігархічною парламентською партією. Державне фінансування, передбачене законом, є одним із джерел нашої незалежності. Спроба позбавити нас цього джерела є безпідставним та політичним тиском" – наголосила голова партії "Голос" Кіра Рудик.

За її словами, партія наразі розглядає варіанти оскарження цього рішення, а також у "Голосі" закликали НАЗК не ставати інструментом політичного тиску.

Нагадаємо, у другому квартилі 2020 року "Голос" отримав 4,74 млн грн держфінансування, а відшкодування за витрати на виборах для партії становили 100 млн грн від ЦВК.

Одними зі спонсорів партії на парламентських виборах стали Ростислав Кісіль та Томаш Фіала. А перед парламентськими виборами у 2019 році екс-лідер "Голосу" Святослав Вакарчук заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів.

Додамо, у березні 2020 року з'їзд партії обрав керівника – Кіру Рудик, а у червні минулого року партія "Голос" позбавила Святослава Вакарчука депутатських повноважень. З кінця грудня новим головою фракції "Голос" у Верховній Раді замість Сергія Рахманіна став Ярослав Железняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.