Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

storozhynets.org.ua

Середа, 26 грудня 2012, 15:21

Громадська рада при Львівській ОДА відзвітувала про неефективність своєї річної роботи

Громадська рада при Львівській обласній держадміністрації відзвітувала про те, що перший рік її роботи був практично безрезультатним через неорганізованість її членів та небажання працювати.

Про це сьогодні на звітній зустрічі представників Громадської ради розповів її голова Зеновій Бермес.

«Не всі, хто увійшов до складу Громадської ради, насправді хотіли працювати і робили це. Довелося за цей рік виключити з ради 40 її членів», - додав Бермес.

Найбільшими проблемами низької ефективності роботи ради, на думку голови Громадської ради, було погане формування про положення Громадської ради, тобто закритість ради – в раді були представлені 192 громадські організації, з'влялись бажаючі протягом року долучитися до ради, та положення не передбачало цього; існування норм, які унеможливлювали роботу ради; мала продуктивність роботи комісій; фінансові труднощі - півроку Громадська рада навіть приміщення та комп'ютера для роботи не мала, а відрядження члени ради оплачували зі своїх кишень.

На зборах ради, які відбувались щоквартально, членам ради все-таки вдалося розглянути ряд питань: про нову транспортну систему в місті Львові, про сморід, про проблеми захисту культурної та архітектурної спадщини міста.

«На жаль, на розгляд наших зауважень і пропозицій влада не знайшла часу», - розповів Зеновій Бермес.

Вкінці січня 2013 року відбудуться наступні збори Громадської ради, на якій її члени говоритимуть про проблематику села та агропромислового комплексу.

«Беручи до уваги усі мінуси роботи ради в 2012 році, ми намагатимемося у наступному році не повторювати тих самих помилок і більш ефективно долучатися до проблемних питань міста», пообіцяв Бермес.

10 лютого 2011 року відбулися установчі збори з обрання Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації. Захід проходив на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 996 від 3 листопада 2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.