Цьогоріч на освіту Львівщини передбачили більше 30 мільйонів

П'ятниця, 19 лютого 2021, 15:22

Львівські депутати затвердили програму розвитку освіти Львівщини на 32,3 млн грн.

Вчора, 18 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили програму розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки. "За" проголосували 49 депутатів.

Як йдеться у документі, цьогоріч на освіту у області передбачено виділити 32,3 млн грн з бюджету Львівщини. Програма охоплює такі напрями: дошкільну освіту, загальну середню освіту, спеціальну та спеціалізовану освіту, позашкілля, профтехосвіту та фахову передвищу освіту, вищу освіту та науку, педагогічну освіту.

Вперше впроваджуватиметься проект створення електронної платформи та налагодження співпраці з українськими школами за кордоном, вперше за останні 10 років особлива увага приділяється закладам позашкілля: розвиток еколого-натуралістичного центру, інновації та стартапи для старшокласників, нові проєкти малої академії наук тощо. Для підвищення рівня читацької грамотності й мотивації школярів до читання книжок планують впровадити спеціальну інформаційно-ігрову електронну платформу.

Крім цього, у програмі вказано, що в наступні 10 років, згідно із аналізом демографічної ситуації в регіоні, відбуватиметься:

- поступове зменшення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку –скорочення потреби місць у закладах дошкільної освіти та щорічне зменшення кількості першокласників;

- активізація процесу урбанізації (за 19 років, що минули від останнього перепису, міське населення області зменшилось лише на 1,4%, тоді як сільських жителів стало менше на 7,9%).

Мітки: новини львова, освіта львівщини, сесія львівської облради, школи Львівщини