У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку художника Богдана Ткачика

Вівторок, 9 березня 2021, 09:59

У Львівському палаці мистецтв відкрилася виставка живопису тернопільського художника Богдана Ткачика.

Про це повідомляє пресслужба Львівського палацу мистецтв.

У п’ятницю, 5 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрилася виставка живопису тернопільського художника Богдана Ткачика, на якій представлено 101 роботу митця.

Захід відбувся за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Української Греко-Католицької церкви Ігоря (Возьняка), Єпископа Тернопільського Теодора, першого заступника голови Львівської обласної ради Євгенія Гірника та генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка.

"Це мій ювілейний рік. У серпні мені виповниться 70. Сьогодні відкриваємо виставку у Львові, а вже у серпні планую організувати такий захід у Тернополі. Для цієї експозиції обрав роботи різних періодів життя. Одні були створені ще 50 років тому, а інші написав зовсім недавно",– поділився Богдан Ткачик.

При цьому він зазначив, що обираючи тематику творів, зосередився на постаті Шевченка, оскільки саме у березні завжди вшановуємо великого пророка. "Я підібрав пейзажі, натюрморти та історичні картини, які є дотичними до Т.Шевченка",– сказав автор.

"Богдана, як автора я знаю давно. Ткачик людина чесна у своїй творчості, а це має велике значення для митця. Ми стільки бачимо різноманітних спекуляцій на різну тему. Втім саме у цього художника абсолютно відсутній спекулятивний мотив. Це людина порядна як у житті, так у творчості",– сказав про автора академік, народний художник України Любомир Медвідь.

"Богдан Ткачик – це наш патріарх та засновник нашої спілки. Попри те, що йому скоро виповниться 70, є внуки та підростають правнуки, він продовжує плідно працювати. Художник, безперечно, впізнаваний у мистецтві. Його роботи завжди вирізняються власним стилем та почерком. Дай йому Боже, наснаги творити надалі",– резюмував член тернопільської обласної організації Національної спілки художників України, заслужений художник України Володимир Якубовський.

Мітки: виставка, живопис, Львівський палац мистецтв, новини львова