Міськрада Львова на час карантину звільнить підприємців від орендної плати за літні майданчики

Середа, 24 березня 2021, 12:03

Виконком звільнить орендарів комунальних приміщень від сплати оренди для встановлення літніх майданчиків на час посиленого карантину.

Сьогодні, 24 березня виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення щодо підтримки суб'єктів підприємницької діяльності у місті.

Згідно із документом, міськрада надає підприємцям та організаціям з 1 до 30 квітня пільги зі сплати орендної плати за користування окремими конструктивними елементами благоустрою для розміщення літніх майданчиків.

За словами директорки департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, також до 30 квітня у місті затверджують нульову ставку для платників єдиного податку ІІ групи, на яких поширюються запроваджені карантинні обмеження.

"Також ми пропонуємо звернутись до усіх власників приміщень, які здаються в оренду, щоб вони пішли на зустріч тим підприємцям, які не можуть працювати, і надали пільги з оренди. Це стосується орендарів приватної форми власності", – додала Ірина Кулинич.

Нагадаємо, Львівська область, яка перебувала у "помаранчевій" зоні, потрапила до переліку "червоних" областей, тому з 25 березня у місті вводять карантинні обмеження, що передбачають заборону роботи непродовольчих ринків, ресторанів та ТРЦ.

Крім цього, раніше виконком Львівської міськради звернувся до власників приміщень у місті з проханням зробити для орендарів "нульову" ставку оренди на час посиленого карантину, а підприємців та організації просять перевести своїх працівників на дистанційний формат роботи.

Мітки: виконком ЛМР, ірина кулинич, карантин у Львові, літні майданчики, новини львова, оренда, оренда приміщення, орендна плата