Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 26 березня 2021, 17:26

Майже 30% українців виступають за запровадження всеукраїнського карантину

карантин у Львові

26% українців виступили завведення посиленого карантину на всій території країни, натомість 68% підтримують карантин у регіонах із найвищою захворюваністю.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 23-24 березня 2021 року.

Згідно з результатами опитування, 61% українців підтримують введення в Україні "жорсткого" карантину у разі зростання рівня захворюваності на коронавірус, натомість на початку березня таких осіб було 56%. Ще 37% опитаних категорично проти цього.

Найбільше запровадження "жорсткого" карантину підтримують у Києві, Центрі та на Заході України, найменше – на Сході. Крім цього, найбільшими прихильниками обмежень виступають люди, старші 60 років.

Крім цього, 68% українців виступають за запровадження "жорсткого" карантину лише у регіонах, де ситуація із захворюваністю є небезпечною, а 26% – за локдаун на всій території України.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2%.

Нагадаємо, 23 березня Львівська область, яка перебувала у "помаранчевій" зоні, потрапила до переліку "червоних" областей, у області ввели обмежувальні заходи через погіршення ситуації із коронавірусом, а у Львові карантин продовжили до 4 квітня та заборонили з 25 березня роботу непродовольчих ринків, ресторанів і ТРЦ.

Крім цього, уряд заборонив українцям у "червоних" карантинних зонах перебувати на вулиці без вдягнутих масок.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.