Облрада Львівщини вирішила ліквідувати збиткові комунальні підприємства

Четвер, 8 квітня 2021, 14:13

У облраді розпочинають процес реорганізації та ліквідації збиткових комунальних підприємств.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Як заявив в ефірі телеканалу НТА начальник управління майном спільної власності Сергій Івах, станом на сьогодні у Львівській обласній раді є зареєстровані 184 комунальні підприємства, з яких 96 підприємств – недіючі, однак вони все ще перебувають у реєстрах.

"На превеликий жаль, така кількість комунальних підприємств для обласної ради є тягарем. За останні два роки, на відміну від комунальних підприємств Львівської міської ради, статутні фонди обласних підприємств взагалі не поповнювались. Усі вони самодостатні установи, крім трьох. Ці підприємства будуть фінансуватись з бюджету цільово, кожен через окремі програми, у яких буде чітко прописано, на що будуть витрачатись кошти" – зазначив Сергій Івах.

За його словами, першим етапом із ліквідації та реорганізації комунальних підприємств облради стане реорганізація "Галсільлісу", у структурі якого на сьогодні перебуває 18 дочірних комунальних підприємств.

"Ми зменшимо їх до 9, і це рішення зекономить як мінімум 15 млн грн на операційних витратах адміністративного персоналу цих підприємств. Переконаний, якщо рухатись в такому напрямку, то незабаром комунальні підприємства будуть на зовсім іншому рівні – стануть прибутковими" – наголосив Івах.

Нагадаємо, востаннє у облраді створювали нові комунальні підприємства у 2020 році, тоді депутати дозволили розпочати роботу КП "Стільське Горбогір'я" і КП "Древній Звенигород".

Додамо, у лютому цього року Львівська облрада призначила Сергія Іваха начальником управління майном спільної власності.

Мітки: комунальні підприємства, новини львова, Сергій Івах, Управління майном спільної власності Львівської обласної ради