Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Четвер, 15 квітня 2021, 13:44

Більшість українців вважають недотримання карантину причиною зростання кількості хворих на Covid-19

карантин у Львові

46% українців назвали недотримання карантину головною причиною зростання захворюваності на коронавірус.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 24-28 березня 2021 року.

Згідно з результатами опитування, 46% українців вважають головною причиною зростання захворюваності на коронавірус у березні цього року недотримання карантину громадянами.

Натомість ще 32% опитаних на перше місце ставлять сезонне зростання простудних захворювань, а 28% – неефективні дії влади.

Причиною зростання захворюваності 17% осіб назвали виникнення нових форм коронавірусу.

Найбільше тих, хто вважає недотримання карантину основною причиною зростання захворювань є на Заході України, це категорія осіб, віком від 18 до 29 років.

Натомість неефективні дії влади причиною загострення ситуації із Covid-19 назвали люди, старші 60 років, а також мешканці Півдня України. 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Нагадаємо, станом на початок квітня, 65% українців підтримують введення "жорсткого карантину" на всій території країни, а наприкінці березня цього року лише 26% українців виступали за введення карантину на всій території країни, натомість 68% підтримували карантин у регіонах із найвищою захворюваністю.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року. Крім цього, з березня цього року уряд заборонив українцям у "червоних" карантинних зонах перебувати на вулиці без вдягнутих масок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.