Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підпал авто Терещук

lv.dsns.gov.ua

Вівторок, 6 квітня 2021, 12:35

Суд призначив дату першого засідання у справі про підпал авто журналістки Галини Терещук

підпал авто Терещук

Галицький суд завершив підготовче засідання й переходить до розгляду справи по суті щодо підпалу автомобіля журналістки Радіо Свобода.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вчора, 15 квітня, Галицький суд Львова завершив підготовче засідання у справі підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук, яке відбулося у січні 2020 року.

Обвинуваченій стороні відмовили у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, а також про повернення застави розміром понад 420 тисяч і 168 тисяч двом обвинуваченим, які проходять у кримінальній справі.

"Суд правомірно відмовив у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Формально тривали підготовчі засідання задовго, але мав бути третій потерпілий, особа, якій теж підпалили машину, він не подав спершу клопотання, що не буде брати участь у засіданнях. Слідчі об’єднали справу в одну, але він не з’являється", – пояснив захисник журналістки Василь Розман.

Зазначимо, потерпілими у справі є Галина та Василь Терещуки, а підозрюваними – колишній майор поліції Франківського райвідділу поліції Львова Михайло Чердак і раніше судимий безробітний Вадим Дмитренко.

Нагадаємо, вночі 30 січня 2020 року у Львові підпалили автомобіль, що належав журналістці "Радіо Свобода" Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Поліція відкрила кримінальне провадження, правоохоронці вважають, що авто львівської журналістки спалили через професійну діяльність. На початку лютого минулого року в Одесі затримали 19-річного виконавця підпалу здійснив підпал, а у серпні 2020 року – організатора.

Також СБУ у Львівській області у грудні 2020 року завершила досудове розслідування щодо замовника та організатора підпалу автомобіля і скерувала матеріали до суду. Галицький суд призначив перше засідання розгляду справи по суті на 29 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.