Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Катедральна, 8

lvivrada.gov.ua

Середа, 21 квітня 2021, 15:51

У Львові планують продати приміщення на площі Катедральній

площа Катедральна, 8

У місті планують виставити на аукціон комунальне приміщення на площі Катедральній, 8.

Про це йдеться у проекті ухвали, оприлюдненій на сайті Львівської міської ради для розгляду на наступній сесії, що відбудеться завтра, 22 квітня.

Згідно із документом, до переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Львівської МТГ, які підлягають приватизації у 2021 році способом аукціону, депутати вирішили включити нежитлове приміщення першого поверху на площі Катедральній, 8.

Нежитлове приміщення, яке мають продати на аукціоні, знаходиться на першому поверсі будівлі, його загальна площа становить 132,6 кв. м. У тексті ухвали не вказали його стартову вартість.

Станом на сьогодні приміщення орендує ТДВ "Діамант". Термін дії договору оренди встановлено до 3 грудня 2026 року. Цільове призначення – для кафе, яке здійснює продаж товарів підакцизної групи.

У проекті рішення вказано, що згідно з законом про приватизацію державного і комунального майна, договір оренди зберігає чинність для нового власника приватизованого майна, а в разі якщо покупцем переданого в оренду об’єкта державного майна є орендар, дія відповідного договору припиняється з дня, за яким об’єкт оренди переходить у його власність.

За даними аналітичної системи YouControl, ТДВ "Діамант" зареєстроване на площі Катедральна, 8 у 1994 році. Основний вид діяльності компанії – ремонт годинників і ювелірних виробів. Уповноваженою особою товариства є Ігор Попелястий. Серед засновників Руслан Щирба та Віра Вольф. 

Защначимо, будівля на площі Катедральній, 8 є частиною пам'ятки національного значення. Будинок зведений у 1789-1792 роках у стилі класицизму. У вересні 2018 року міська рада погодила реконструкцію підвалу та першого поверху під ресторан, який має відкритися на місці майстерні "Діамант", в рамках реконструкції передбачалося відновлення входу до будинку з боку вулиці Староєврейської.

Нагадаємо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні. Також львівські депутати планують продати три поверхи кам'яниці Крайзерівської, приміщення "Книжкової криївки" та приміщення на проспекті Свободи, 5.

Зазначимо, на початку квітня  керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявив, що Львів рухається до дефолту. Зокрема, припинили усі видатки з бюджету розвитку, який головним чином наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

Додамо, раніше Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.