Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 22 квітня 2021, 15:17

У МОЗ дозволили вакцинувати від Covid-19 працівників великих колективів

медичний заклад у Львові

Медики вакцинуватимуть працівників приватних підприємств, де працюють більше 50 осіб.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ.

Як заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, організовані колективи, що мають у своєму штаті понад 50 охочих вакцинуватися, можуть записати їх у чергу на щеплення проти коронавірусу.

Для проведення щеплення керівництву колективу потрібно заздалегідь скласти поіменні списки охочих вакцинуватися працівників. Таких людей має бути не менше 50, однак одна мобільна бригада може зробити біля 100 щеплень за день.

"Щеплення організованих колективів відбуватиметься лише за наявності достатньої кількості вакцини та відповідно до етапів вакцинації. Дата приїзду мобільних бригад залежатиме від графіка постачання вакцини", – йдеться у повідомленні.

Керівництво організованого колективу має забезпечити умови:

- приміщення для вакцинації, яке має бути чистим і освітленим, мати вентиляцію для постачання свіжого повітря, обладнане кушеткою для пацієнтів, стільцями та столиками для роботи мобільної бригади, мати доступ до місця для гігієни рук та інтернету;

- приміщення для медичного спостереження протягом 30 хвилин після щеплень, яке може вмістити 5-10 осіб;

- під час проведення вакцинації обов’язково використовувати засоби індивідуального захисту.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого.

З 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Крім цього з 19 квітня у Львівській області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech, 117 тисяч доз якої 16 квітня в Україну доставили безоплатно в рамках механізму Covax.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.