Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина AstraZeneca

unicef.org

П'ятниця, 23 квітня 2021, 12:37

В Україну доставили другу партію вакцини AstraZeneca

вакцина AstraZeneca

Сьогодні в Україну прибула друга партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я на своїй Фейсбук-сторінці.

Сьогодні, 23 квітня, до України доставили більше 367 200 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї в межах глобальної ініціативи COVAX.

«Партію вакцини AstraZeneca-SKBio, яка надійшла до країни у розмірі 367 тис. 200 доз, використовуватимуть здебільшого в кабінетах щеплення для людей віком 65+. Частину залишать для другого щеплення громадянам, які зробили перше в період із 24 лютого вакциною AstraZeneca/CoviShield, аби забезпечити повноцінний захист і формування імунітету», – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Для використання отриманих препаратів в областях відкриють 1950 пунктів щеплення.

Загалом до кінця року Юнісеф у рамках COVAX доставить вакцини для щеплення 8 мільйонів українців. Усі вакцини в рамках ініціативи COVAX Україна отримує безоплатно. 

Від імені COVAX Юнісеф постачає лише ті вакцини від коронавірусу, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис. доз. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого.

З 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Крім цього, 19 квітня у Львівській області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech, 117 тис. доз якої 16 квітня в Україну доставили безоплатно в рамках механізму Covax.

Додамо, вчора уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а 21 квітня в Україні зареєстрували південнокорейську вакцину AstraZeneca. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.