Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 14 травня 2021, 17:30

Землю зможуть купувати представники країни-агресора – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк вважає, що з відкриттям ринку землі через підставних осіб її можуть купити і представники країни-агресора.

Народний депутат України, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк зустрівся з представниками громадськості та фермерами новоствореного Львівського району, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

Політик під час зустрічі акцентував увагу на тому, що з 1 липня знімається мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

«Вже зараз фіксуються випадки, коли пропонують викуп земельних паїв. Роблять це спекулянти, щоб за безцінь скупити землю, а потім її вигідно продати. Не виключено, що власниками землі можуть стати і представники країни-агресора», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За словами політика, у нас пропонується за один гектар землі 20-25 тисяч гривень, тоді як, наприклад, у Німеччині, де набагато гірші грунти, – 70 тисяч євро.

«Варто лише зіставити ці цифри і все стане зрозуміло. Ніхто не проти ринку землі, але аж ніяк у нинішніх нестабільних умовах, коли в Україні війна з російським окупантом, низька купівельна спроможність громадян, відсутній Банк земель; не приведено до відповідних стандартів законодавчу базу, яка стосується земельних питань», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Очільник «Батьківщини» на Львівщині зазначив, що політична сила Юлії Тимошенко категорично проти такого безправ’я, тому зрештою вже розпочала процес збору підписів за проведення референдуму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.